Ταινίες

Κριτικές

Box Office

Τελευταία HOT Νέα, Ταινίες, Box Office, Συνεντεύξεις

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

REVOLUCION (ντοκιμαντέρ 2006 - 85')

REVOLUCION
του Σαρλ Τζερβέ

Υπόθεση: Τον Απρίλιο του 2005 ο Ούγκο Τσάβες διένειμε δωρεάν στο βενεζουελάνικο λαό και σε κάποια νησιά της Καραϊβικής ένα εκατομμύριο αντίτυπα του «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ήθελε με αυτή του την πράξη να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο το πνεύμα εκείνων που θέλουν να παλέψουν την αδικία και να χτίσουν έναν καινούριο κόσμο. Ο Σαρλ Ζερβέ μόλις έμαθε το γεγονός πήγε στη Βενεζουέλα για να καταγράψει το γεγονός. Εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την μπολιβαριανή επαναστατική διαδικασία και κατάφερε να φτιάξει αυτό το ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα σήμερα.

Στοιχεία ταινίας
Φωτογραφίες
Βίντεο
Περισότερες πληροφορίες

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

... η προσωπική μου άποψη

Ο κίνδυνος της προσωπολατρείας να μετεξελιχθεί από "φερετζέ" σε μπερέ μιας στυγνής δικτατορίας είναι ορατός μα και δυσδιάκριτος στο λαό, εξαιτίας ενός χαρισματικού ηγέτη που δημαγωγεί και αφορίζει τους πάντες με μεγάλη ευκολία. Ο λαϊκισμός βρίσκει τρόπους και εξαπλώνεται ιδιαίτερα στις εξαθλιωμένες και καθυστερημένες μάζες "εκσπερματίζοντας" έως το μεδούλι της συνείδησης, με διάφορους τρόπους: ένας από αυτούς είναι και τα προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ.

Η αγιοποίηση του κάθε "πατερούλη" δικαιολογείται ως υπαρκτό φαινόμενο και απολύτως προβλέψιμο. Η μονόπλευρη αντιμετώπιση, είναι βασικό συστατικό του ιδεολογικού φασισμού. Πονηρά, ύπουλα, και υπόγεια αφομοιώνει και μεταλαμπαδεύει τα αντιδημοκρατικά μηνύματα που ενστερνίζεται στο όνομα της αδικίας και της καταπίεσης. Πάνω σε αυτό το ψέμα στηρίχτηκαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα και ολοκαυτώματα στον πλανήτη μας...

Αυτό το ρεύμα δημοκρατικής ανελευθερίας και πολιτικής εκκαθάρισης καλείται να υπερασπιστεί το Revolucion...με την "επαναστατική διαδικασία αναμόρφωσης του έθνους" (συμμόρφωσης κατά τα ολοκληρωτικά πρότυπα). Μου θύμισε τα επίκαιρα της δικής μας αξέχαστης επταετίας. Επανάσταση και κείνη την είπαν. Οι πιστοί, φέροντας παρωπίδες, ας προσέλθουν, με τα όπλα παραπόδας. !
Οι υπόλοιποι, που δεν αστειεύονται, προσπεράστε το, χωρίς τύψεις, καθώς στερείται δεύτερης, τεκμηριωμένης εναλλακτικής άποψης και ως εκ τούτου αντικειμενικής εγκυρότητας.

J.P.top of the page